Ervaringen

Cliënt van het eerste uur

Mevrouw Kers, cliënt van het eerste uur van Maatzorg de Betuwe, woont in een ruim appartement van ‘De Vier Gravinnen’ in Tiel. Met haar hulp Sandra Prins vertelt zij over de meerwaarde van de stichting.

“Mijn zoon had al het een en ander uitgezocht en begin 2016 kwam Pieter Hak van Stichting Maatzorg de Betuwe aan de deur. Zij waren net begonnen en het werd een heel prettig gesprek. Het was mij al snel duidelijk dat ik met ze in zee wilde gaan en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad.” Ook de combinatie Sandra Prins en mevrouw Kers was een schot in de roos. Sandra werkte als filiaalmanager in de detailhandel en als duikinstructrice. “Omdat ik op zoek was naar zorg voor mijn ouders kwam ik bij Stichting Maatzorg de Betuwe uit. Ik was zo enthousiast over Stichting Maatzorg de Betuwe en over de cliënten dat ik mijn baan in de detailhandel heb opgezegd.” De 83-jarige oud-onderwijzeres en de duikinstructrice hadden meteen een klik. Mevrouw Kers: “Ik kijk elke maandag weer uit naar het bezoek van Sandra, die naast mijn huishoudelijke hulp ook mijn steun en toeverlaat is geworden. Wij nemen de dag door onder het genot van een kopje thee en daarna gaat Sandra aan de slag.”

Hoewel mevrouw Kers weinig meer kan en vaak onwel wordt, gaat zij er veel op uit. In de wintermaanden gaat zij naar de Agnietenhof voor opera’s en mooie toneelstukken. In de zomer zit zij graag op haar balkon. Ze vond het in het begin wel deprimerend dat er bijna elke dag een lijkwagen voorbij komt. “Ik ben er nu aan gewend en bezig met positieve dingen zoals de vrouwenpraatgroep en het voorlezen bij een 99-jarige.”