Hoe kom ik in aanmerking voor huishoudelijke hulp?

Wmo

Aanvragen huishoudelijke hulp vanuit de Wmo:
Wanneer u niet meer in staat bent om uw huishouden zelf te doen (bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of omdat u slecht ter been bent), kunt u huishoudelijke hulp inschakelen. Om in aanmerking te komen voor huishoudelijke hulp dient u contact op te nemen met uw gemeente. Medewerkers van uw gemeente gaan samen met u na of er huishoudelijke hulp nodig is, en hoeveel hulp er nodig is. Het bepalen of er huishoudelijke hulp nodig is en in welke mate, wordt de indicatiestelling genoemd. Deze huishoudelijke hulp wordt vergoed vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

De gemeente is verantwoordelijk voor de Wmo.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp? Dan kunnen wij u hierbij helpen.

Huishoudelijke hulp
Heeft u, nadat de gemeente een indicatiestelling heeft gedaan, gekozen voor huishoudelijke hulp van Maatzorg de Betuwe dan komt er een medewerker bij u thuis langs voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt onder andere besproken welke taken er uitgevoerd moeten worden en wat uw wensen zijn.

Na dit intakegesprek wordt er een medewerker ingepland die de huishoudelijke hulp bij u uit komt voeren. U krijgt bij ons een vaste medewerker die de zorg bij u uit komt voeren.

Wij hebben een enthousiast team van medewerkers die graag voor u klaar staan. De thuiszorg medewerkers zijn allemaal goed opgeleid en hebben passie voor hun werk. Ze werken ordelijk, hygiënisch en leveren kwalitatieve zorg. Daarnaast zijn ze gekwalificeerd, ervaren, gedreven en professioneel.

Onze medewerkers worden structureel bijgeschoold met als doel u de best mogelijke zorg te verlenen.

Particuliere huishoudelijke hulp

Komt u niet in aanmerking voor een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp, maar wilt u toch graag huishoudelijke ondersteuning, dan kunt u gebruik maken van onze particuliere hulp. Wij bekijken graag met u de mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan gerust met (0344) 74 10 18.